Paperilasku

Paperilaskun saat postin mukana kotiisi. Laskun voit maksaa omassa verkkopankissasi, pankkikonttorissa tai Ilkan asiakaspalvelussa.
 
Suoramaksu

Suoramaksusopimus laaditaan pankin kanssa. Pankki toimittaa sopimustiedot Ilkkaan sähköisesti. Saat laskusta ennakkoilmoituksen kotiisi. Pankki maksaa laskusi automaattisesti tililtäsi.

e-lasku

Voit tehdä verkkopankissasi e-laskuvaltuutuksen. Lasku saapuu suoraan verkkopankkiisi. Voit määritellä verkkopankkisi asetuksista haluatko saapuneesta laskusta ilmoituksen sähköpostiisi tai tekstiviestillä. Palvelu voi olla maksullinen pankista riippuen. Lasku maksetaan itse määrittelemälläsi tavalla joko automaattisesti tai hyväksynnän jälkeen.

Netpostilasku

Netposti on Postin tarjoama maksuton sähköinen vaihtoehto postilaatikolle ja mappiarkistolle. Netpostiin saat sähköisesti samoja kirjeitä, joita muuten saisit paperisina. Netpostissa kirje tai lasku näyttää ihan samalta kuin tavallinen paperinen kirje, jonka se korvaa. Netposti laskun voit maksaa samalla tavalla kuin paperisena saapuneen laskun. Yleensä Netposti-lasku sisältää viivakoodin, jonka voi kätevästi kopioida verkkopankkiin. Voit myös tulostaa laskun ja maksaa sen pankkikonttorissa tai asiakaspalvelussamme. E-kirje säilyy varmassa tallessa ja on helppo arkistoida ja laskujen maksamisesta on tehty helppoa.

Yritysten e-lasku

Yritysasiakkaiden tulee ilmoittaa meille kirjallisesti halukkuudestaan vastaanottaa e-lasku. Asiakkaan laskutustiedoista tulee ilmetä; OVT-tunnus , laskuttajan operaattori (esim. Nordea) sekä IBAN –muotoinen tilinumero. OVT-tunnus koostuu maakoodista 0037 + yrityksen Y-tunnuksesta ilman väliviivaa sekä mahdollisesta tarkenteesta (enintään 5 merkkiä). Tarvittaessa asiakas voi kysyä tunnuksen omalta verkkolaskuoperaattoriltaan.